perjantai 18. toukokuuta 2012

Museopäivä

Meidän päiväohjelmaan kuului tänään kiva ja odotettu juttu. Nimittäin pyöräiltiin älyttömästä tuulesta huolimatta EMMAan katsomaan Sophie Callen Take Care of yourself -näyttely sekä Italian Futurismia esittelevä toinen näyttely. Itse asiassa kierrettiin katsomassa myös WeeGee-talon muita näyttelyitä, kun kerta sinne asti oltiin pyöräilty, ja lopulta ihmeteltiin myös Futuro, joka on aika kiva pikku "lomakoti". Sattui olemaan vielä Kansainvälinen museopäivä niin päästiin kaikkiin näyttelyihin ilmaiseksi. Futuroon pääsy tosin maksoi kaksi euroa, mutta sen maksoi mielellään, kun kerran tuota "ufoa" pääsi katsomaan.

Tällä reissulla vierähti sitten usemapi tunti, ja meidät yllätti tosi kova nälkä, joten syömään piti päästä. WeeGeelle on avattu SIS. Deli + Café, ja mikäs sen kivempaa. Tuolla oli tosi herkulliset salaatit ja ihanaa leipää.

Minä tykkäsin muuten paljon Sophie Callen näyttelystä. Eron tuska siitä näyttelystä välittyi ainakin minulle, ja muutenkin tuli aika orpo olo teosta tutkiessa. Toinen näyttely mihin kulutettiin ihan kiitettävästi aikaa oli tuo futurismi-näyttely. En tykkää kyllä ollenkaan futurismista, en ole koskaan tykännyt, ja taas tuli todistettua, että se taidesuuntaus ei inspaa eikä ilahduta. Tai ilahdutti se tavallaan; meillä oli hauskaa seurata toistemme reaktioita eri teoksista. Poikaystävä tosin taisi ihan oikeasti tykästyä muutamaan teokseen. Eikä ihme, minusta futurismi on aina ollut jotenkin miehekästä, ja varmasti se yleisesti ottaen vetoaa enemmän miehiin kun naisiin.