maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kesätyttö Lontoossa, osa II

Lontoon matka menee ehdottomasti onnistuneimpien reissujeni kärkipäähän. Sen lisäksi, että sää oli paras mahdollinen, kaupunki oli todella siisti ja puunattu ilmeisesti tulevien Olympialaisten ansiosta, liikennejärjestelyt ja turvatoimet oli hiottu huippuunsa ja muutenkin kaikki tuntui sujuvan vaivattomasti ja sujuvasti. En ole mikään kokenut Lontoon matkailija tosin, mutta kyllä kaupunki vaikutti yllättävän raikkaalta ja helpolta verrattuna siihen millainen kuva Lontoosta

Minulle matkan kohokohta oli ehdottomasti Andrew Lloyd Webberin musikaali Oopperan kummitus Her Majesty's -teatterissa. Yksi rakkaimpia lapsuusmuistojani on se, kun katsoin äitini kanssa Oopperan kummitus -elokuvan ja kuinka keskustelimme siitä useaan kertaan myöhemmin. Äitini rakasti tuota elokuvaa, ja minäkin opin rakastamaan sitä. Myös elokuvan upea musiikki lumosi pikkutytön, ja tuos lumous jatkuu edelleen.

Tuosta elokuvahetkestä alkaen olen haaveillut näkeväni musikaalin Lontoossa, ja vihdoin unelmasta tuli totta. En ollut mitenkään erityisemmin yrittänyt saada unelmaani toteutumaan aikaisemmin, vaan ajatellut kutakuinkin tuttuun tyyliin "sitten kun...". Oli epätodellinen tunne saada liput käteen ja vielä epätodellisempaa oli kävellä alas teatterin portaita ja kuulla ensimmäiset tutut sävelet. Olin kuin transsissa koko musikaalin ajan ja onnellinen. Unelmien toteuttaminen tuntuu hyvältä!

Muita matkan mieleenpainuvimpia asioita oli Damien Hirstin ristiriitaisia ajatuksia herättänyt näyttely Tate Modernissa, Sohon pubit, puistoihin sijoitetut aurinkotuolit, joissa pääsi lepuuttamaan jalkojaan lounastaukoaan viettävien bisnesihmisten seurassa, Southbankissa vietetyt iltapäivät, ja ehdottomasti ravintolalöydöt, joista erityisesti vegeravintola Tibits kannattaa kasvissyöjien, ja miksei muidenkin, katsastaa, jos Lontoossa nälkä yllättää. Tuolla sai lautaselleen latoa todella kattavasta tarjonnasta juuri niitä kasvisherkkuja, joita eniten himoitsee. Tämän jälkeen lautanen punnittiin, ja maksu määräytyi annoksen painon mukaan. Ravintola on viihtyisä, raikas, tilava ja aurinkoisella säällä ravintolan ulkopuolen terassilla viihtyi erinomaisesti herkuttelun merkeissä.