torstai 10. tammikuuta 2013

RantaelämääIhminen, jonka meri, lämmin hiekka ja aurinko tekevät suunnattoman onnelliseksi, löytää taivaansa Sydneystä. Pimeän syksyn viettänyt, keskeltä talvea aurinkoon tupsahtanut talven asukki ei voinut kuin tuijottaa pidättelemätön virne kasvoillaan värejä, joita ei ollut nähnyt aikoihin - sinisen ja vihreän eri sävyjä, kirkkaita keltaisen vivahteita ja lämmintä ruskeaa. Värit olivat niin syviä ja intensiivisiä ja niiden vaikutus porautui syvälle sielun sopukoihin odottamaan hetkeä, jolloin pääsevät piristämään takaisin talveen palannutta ihmistä.

Sanomattakin on varmaan selvää, että me nautittiin merestä kaikin tavoin lähes kaiken aikaa. Elämä tuntui lämpimältä ja maistui suolalta ja aurinkorasvalta.

Vietettiin rantaelämää pääosin tunnetuilla Manly Beachilta tai Bondilta, joista ensimmäinen erityisesti vetosi minuun. Pikkurantoja Sydneyhin mahtuu myös sinne tänne, ja muutamilla tuli käytyä aina niiden ilmestyttyä kävelyretkien varrelle.

Paikalliset kävelivät kotipihoistaan suoraan rannalle surffilauta kainalossa. Ehkä vähän samaan tyyliin kuin me kävellään samaan vuodenaikaan toisella puolella palloa järven jäälle sukset kainalossa. Molemmissa on puolensa, ja onni on päästä mukaan molempiin maailmoihin.