lauantai 23. helmikuuta 2013

She knows it


Tapahtuipa tällä viikolla seuraavaa: H&M Magazine (Spring 2013) tuli kaupasta naistenlehden mukana. Selailin lehteä hajamielisesti ja ajatellen, ettei taaskaan mitään minua kiinnostavaa luettavaa. Kuvia kyllä löytyi, mutta muotikuvat harvemmin onnistuvat saamaan huomioni, koska niitä näkee kaikkialla, koko ajan, liikaa.

On varmaan syytä mainita tässä vaiheessa, että en ole muodin suurkuluttaja enkä varsinaisesti seuraa muotia. Mutta ainahan muotiin törmää, halusin sitä tai en.
Mutta palataanpa siihen hetkeen, kun selailin lehteä. Olin jo viimeisillä sivuilla ja valmiina sujauttamaan lehden paperinkeräykseen, kunnes silmiini osui otsikko GREEN TIPS. Käteni pysähtyi ja aloin lukemaan. Kyseessä oli juttu, jossa muotiteollisuuden sisäpiiriläiset kertovat, mitkä ovat heidän ekotietoisimmat tapansa. Näistä sisäpiiriläisistä tunnistin nimeltä vain yhden, Anna Dello Russon, ja ihastuin hänen ekotietoiseen tapaansa, ja jopa hieman häneen itseensä, sillä sekunnilla. Tällä naisella tuntuisi olevan arvot kohdallaan, pystyin samaistumaan häneen ainakin tuon maagisen hetken aikana ja tuli sellainen olo, että tästä henkilöstä haluan tietää lisää. Näin käy tuskin koskaan, mitä tulee muotimaailman ihmisiin, joten maagisesta hetkestä oli todellakin kyse.

Ps. Toisaalta, erään sisäpiiriläisen, Isabelle Kountouren, kätevin ekotietoinen tapa on, että matkustaessaan hän ottaa hotellihuoneessaan olevan avaamansa saippuan mukaansa kotiin, ettei vain vähän käytetty saippua menisi hukkaan hänen lähdettyään hotellista. Hyvä homma!
Mutta lopuksi hän kertoo näin: "As you can imagine, I have a mountain of soaps at home." Siis häh?! Hänellä on saippuoita kotonaan yllinkyllin, joten miksi hän ei ota yhtä niistä mukaansa matkalle, käytä sitä hotellihuoneessa ja jätä hotellihuoneen saippuan kokonaan käyttämättä? Eikö se olisi enemmän ekotietoista?