lauantai 2. helmikuuta 2013

Sielujen sympatiaa

Kävin Ateneumissa katsomassa 52 sielua -näyttelyn, jossa oli esillä symbolistisia luontoaiheisia teoksia todella upealta taiteilijajoukolta. Mukana oli mm. Wassily Kandinskyn, Ellen Thesleffin, Georges Lacomben ja James McNeill Whistlerin teoksia. Edellä mainitut  ovat kaikki suosikkejani, ja tietenkin heidän teokset kiinnostivat eniten. Van Gogh on yksi ikuisia suosikkejani myös, ja hänenkin töitään näyttelyssä oli. Mutta pakko myöntää, että Vincentin tuotannosta minulla on varmaan meneillään nyt pienimuotoinen ähky, koska niin paljon hänen tarinansa ja työnsä ovat tulleet vastaan viime vuosina. Ähky on varmasti ohimenevää, näitä tulee ja menee.

Esillä oli siis tuttuja ja nähtyjä, mutta tietenkin myös ennestään tuntemattomia teoksia. Joidenkin eteen jäin pidemmäksi aikaa, joidenkin en. Kaiken kaikkiaan viihdyin näyttelyssä hyvin. Tosin viihdyn aina Ateneumissa hyvin, siellä on tilaa rauhoittua ja viettää omaa aikaa itselle rakkaimman aiheen parissa.

Ateneumin jälkeen käväisin katsomassa kaupungin vaatetarjontaa, hieman laiskasti kylläkin. Hameita tarvitsisin, mutta ihan täydellistä yksilöä ei löytynyt. Etsintä jatkuu, tai sitten täytyy ottaa ohjat omiin käsiin ja ommella hamonen. Sellaisia tuubeja nuo hameet tuntui olevan, ettei luulisi olevan kovin vaikeaa ommella sellainen itsekin. Benettonilta löysin nahkakengät, jotka tuntuvat harvinaisen hyviltä jaloissa ja näyttivät jalkoihini tehdyiltä! Kaiken tämän lisäksi ne olivat viimeinen pari, joten lähtivät mukaan 70% alennuksella.