lauantai 13. heinäkuuta 2013

Uutta museorintamalla

Päivän kohokohta oli parin tunnin visiitti Nasher Sculpture Centerissä. En ollut kuullut paikasta aikaisemmin, ja kun tutkin Dallasin museotarjontaa, Nasher erityisesti alkoi vetää puoleensa. Tänään sitten tuli Nasherin tilaisuus näyttää kyntensä, ja sen se teki Katharina Grossen valtavien värikkäiden teosten avustuksella.


Katharina Grosse on Berliiniläinen taiteilija, joka oli minulle Nasherin tapaan täysin uusi tuttavuus. Hän käyttää teoksissaan usein koko tilaa hyväkseen; rakennuksen kattoja, seiniä, lattiaa ja myös ulkotiloja. Materiaalien kanssa hän on yhtä rohkea kuin tilan. Nasherissa esillä olevissa teoksissa oli käytetty muun muassa hiekkaa, spraymaalia ja kiviä. Yksi Nasherissa ollut teos oli sijoitettu kokonaan museon täydellisen kauniille takapihalle, toinen jatkui sisätiloista seinän läpi takaterassille.

Nasher museona oli vaikuttava. Rakennuksena yhdistyi tyylikkyys lämminhenkiseen ilmapiiriin ja aitoon ja ystävälliseen asiakaspalveluun. Museotyöntekijät jaksoivat jutella ja olla kiinnostuneita keskustelusta. Tuli todella tervetullut olo, ihan kuin olisin päässyt omieni joukkoon. Museoon kuuluu myös puutarhamainen takapiha, jossa oli todella seesteinen tunnelma. Takapiha oli kaunis kuin mikä! Pihalla järjestetään ulkoilmakonsertteja ja elokuvailtoja, joissa vieraat saavat makoilla vilteillä puissa roikkuvien värivalojen alla ja museon kahvilasta saa tilattua piknik-korin iltaa varten. Täydellistä!