sunnuntai 4. elokuuta 2013

Lomalorvijan elämänmuutos

Lomalla on ihanaa olla suunnittelematta päivää sen kummemmin, nukkua niin pitkään ja paljon kuin huvittaa ja valvoa myöhään. Tai näin ainakin oli ennen. Viime aikoina sitä on tullut suhtauduttua lomapäiviin eri tavalla.

Kyllä, edelleen on täydellinen nautinto jatkaa aamulla unia ensimmäisen heräämisen jälkeen, mutta yhtä suuri nautinto on pitää silmät auki ja aloittaa päivä samaan aikaan kuin aamuina, jolloin ei ole lomaa. Ja kyllä, edelleen olisi hienoa valvoa myöhään, jos vain jaksaisi.

Tänä kesänä olen viettänyt lomapäivät ennenkokemattomalla aktiivisuudella. Olen herännyt joka aamu ajoissa, olen urheillut enemmän kuin koskaan ennen lomalla ja tehnyt suunnitelmia. Siis suunnitelmia jopa seuraavan päivän ohjelmaan liittyen. Ennenkuulumatonta! Entinen lomalorvija on muuttunut loma-aktiiviksi, joka haluaa tietää mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Vielä ei olla niin pitkällä, että tietäisin mitä seuraava viikko tuo tullessaan, mutta näinkin on jo tarpeeksi radikaalia. Muistan eräänkin pitkän loman, jolloin yöt muuttuivat kellossani päiviksi ja päivät öiksi, ja vaikka silloin tuntuikin vahvasti, että tämä se vasta on lomaa, ei lomalla loppujen lopuksi ollut millään tavalla voimauttava vaikutus. Nyt olo on tyyni ja tyytyväinen, joten ihan pielessä ei uuden lomailurytmin kanssa voida olla. Ehkä olen löytänyt jonkinlaisen lomailijan tasapainon.

Harmi vain, että loma loppuu muutaman päivän päästä. Siksi lupaankin huomenna vähän irrotella ja koittaa jatkaa aamulla unia ensimmäisen heräämisen jälkeen, nukkua vielä uima-altaalla päikkärit, lakata kynnet ja tehdä kasvonaamion. Viikon päästä arjen koittaessa tuollaisiin ylellisyyksiin ei nimittäin enää ole aikaa.

Ei kommentteja: