sunnuntai 25. elokuuta 2013

Superfoodia supersunnuntainaTämä sunnuntai on ollut monta ihmeellistä asiaa täynnä. Yksi näistä oli tyrnimarjoja notkuvat puut pyöräilyreitin varressa. Ajelin satamasta rantaa pitkin kotiin ja katselin ihmisiä, jotka popsivat marjoja suoraan puista suihinsa. Ei mennyt aikaakaan, kun ymmärsin marjojen olevan tyrnejä! Tyrni on ollut minulla aina vähän mystinen marja, koska ensinnäkin sitä ei kasva ihan joka paikassa ja toisekseen kaikki hehkuttavat sen ylivoimaisia vitamiinipitoisuuksia ja terveellisyyttä. Pysäytin pyöräni yhden tyrnipensaan juurelle ja keräilin monta kourallista tyrnejä kotiin vietäväksi. Mitään purkkia ei mukana tietenkään ollut, joten kääräisin tyrnit huivin sisään. Hyvin toimi!


Välillä tyrnihuumassa olo tuntui kuin olisin ollut Italiassa oliivipuiden alla. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja järvi liplatti vieressä. Tuo järvi ei tosin oikein istunut Italia-mielikuviin, mutta se oli toisarvoinen asia.
Hassua muuten, etten koskaan aikaisempina kesinä ole hoksannut noita tyrnipensaita, vaikka olen kävellyt, lenkkeillyt ja pyöräillyt tuota samaa reittiä lukemattomia kertoja.


Nämä on niitä maisemia ja hetkiä, joita varmasti talvella ikävöin. Kesäisen kotikaupunkini lempipaikkoja.

Ei kommentteja: