sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Työviikon jälkeenPerjantain työpäivän jälkeen suuntasin ystäväni luokse. Vaihdettiin kuulumisia rauhassa fetapiirakkaa herkutellen ja teetä juoden, jonka jälkeen vetäistiin kumisaappaat jalkaan ja lähdettiin ulos. Kierrettiin kaksi luontopolkua, ja vähän väliä oli pysähdyttävä ihailemaan syksyn maisemia. Metsä, järvi, raikas ilma, hanhiparvien mekkala sekä ihmis- ja eläinystävät sopivat tähän perjantaihin just hyvin.
Muutaman tunnin ulkoilun jälkeen lähdettiin vielä autolla kohti Kärkölää, jossa järjestettiin Huovilan puiston Valon ja musiikin ilta. Tämä oli minulle ihan uusi juttu, ja pakko myöntää, etten edes tiennyt koko Huovilan puiston olemassaolosta mitään ennen kuin ystäväni siitä kertoi. Ja kun kuulin, että tapahtuma sijoittuu iltaan ja koko upea englantilaistyylinen puisto on valaistu kynttilöillä ja pihasoihduilla, olin myyty ja halusin nähdä tapahtuman omin silmin.

Kynttilät, syksyinen pimeys, vanhojen ratsupolkujen varrella olevat pienet lammet ja sillat, joiden ympärillä kasvoi notkuvaoksaisia puita ja oksissa roikkuvat pyöreät valot tekivät paikasta satumaisen ja tuntui kuin olisi päässyt aikakoneella sadan vuoden päähän historiaan. Mielikuvituks heräsi taas uniltaan ja sai visioilleen parhaat mahdolliset puiteet. Aikuiselle mielelle tekee hyvää päästä edes aika ajoin paikkaan, joka herättelee mielikuvituksen ja saa historian elämään silmien eteen.

Kokemus oli sellainen, että illalla kotiin ajettaessa olo oli erilainen kuin aikoihin. Harmi, että kuviin ei tunnelmaa tai näkymiä pystynyt tallentamaan. Ehkä jalustan kanssa olisi jotenkin onnistunut, mutta sellaista ei nyt matkassa ollut.


Ei kommentteja: