torstai 19. joulukuuta 2013

Let the sun shine!

Olen viettänyt viime päivinä kiitettävän ajan googletellen infoa turvallisista aurinkovoiteista. Tiedossa on ollut kyllä, ettei aurinkovoidepurnukoiden sisältö ole sieltä kepeimmästä päästä mitä tulee kosmetiikan ainesosiin, mutta aika huoletta, tai pitäisikö sanoa huolella, olen ihoani niillä aineilla voidellut koko ikäni. Jostain syystä olen ollut tosi leväperäinen näiden aurinkovoiteiden suhteen, vaikka usean muun kosmetiikan suhteen olen ehkä turhankin tarkka. Osa kemikaaleista on siis jo imeytynyt verenkiertooni aikaisempina aurinkohetkinäni.

Nyt on kuitenkin tullut aika aivan uudelle, ja kaapissani hiljaiseloa viettänyt aurinkovoidepurkkirintama on saanut uutta ryhtiä olemukseensa. Kotiin saapui edellispäivänä iHerbin tilaus, joka sisälsi kaksi uutta  aurinkosuojatuotetta, joiden sisältö ei aiheuta huolen väristyksiä.

Kroppaa varten tilasin Real Purityn sinkkioksidia sisältävän voiteen. Purkkikoko on näppärä, voide tuoksuton eikä siitä jää minkäänlaista valkoista väriä iholle, mitä usein pelätään, jos tuote sisältää sinkkioksidia. Tuote tuntuu aika raskaalta, on mattapintaista eikä se jätä sitä kaunista kiiltävää öljypintaa iholle, mistä tykkään useissa "tavallisissa" aurinkotuotteissa. Mutta muuten ensivaikutelma on tosi lupaava.

Toista aurinkovoidetta kaavailin lähinnä nenälle ja korville sekä kokonsa puolesta mukaan otettavaksi vaikka kaupungille mentäessä. Kyse on Elemental Herbsin sinkkipohjaisesta aurinkovoidepuikosta, jonka karu ulkomuoto ja etiketti viehättää silmääni tosi paljon. Pois kaiki turhat kimallukset ja koristeelliset fontit, aurinkovoiteissa riittää, että sisältö toimii. Voiteessa on UVA ja UVB -suojat ja sen suojakerroin on 30, mikä on tietääkseni suurin kerroin, jota luonnonkosmetiikassa on mahdollista saavuttaa. Tämänkin tuotteen sisältö on iholla läpikuultavaa ja mattapintaista mikä taas on hyvä asia, jos tuotetta käyttää vain kasvoilla. Tuoksu on mieto ja muistuttaa jotain pähkinää tai suklaata, en nyt saa mieleeni tarkempaa mielikuvaa siitä, mutta tykkään tuoksusta paljon.

Pian nähdään toimiiko näiden purkkien sisältö käytännössä, kun lähdemme ensi viikolla kolmeksi viikoksi Australian kesään! Täällä Dallasissakin on aurinko paistellut viime päivinä, mutta ulkonaoloajat ovat rajoittuneet kovan kiireen vuoksi 45 minuutin pituisiin lenkkeihin. Sen ajan annan kasvojeni selvitä mineraalipuuterilla, jossa on oma aurinkosuojansa. Käsien ja nilkkojen iho tuottaa tuona aikana ilman aurinkovoiteita päivän D-vitamiiniannoksen, joten niillekään ei voiteita ole tarvinnut levitellä :) En onnekseni pala helposti, vaan ihoni kestää hyvin aurinkoa, joten uskallan antaa sille tilaisuuden tullen lyhyehkön aurinkokylvyn ilman mitään suojatuotteita. Mutta Australiassa aurinko paahtaa joulu- ja tammikuussa kuumimmillaan, joten siellä suoja on välttämätön. Pidän peukkuja purkkiuutukaisteni puolesta!

I ordered new sun protection products from iHerb. I already mostly use natural and chemical free cosmetics, and now I'm trying to become more natural when using sun protection as well, since most of the "ordinary" sunscreens are more or less filled with chemicals that aren't safe to use on your skin.

We're soon traveling to Australia for three weeks, and as we know, December and January are very hot summer months down there. So I'm going to test my new sun protection products there and hope them will work nicely and safe!

Ei kommentteja: