torstai 12. joulukuuta 2013

The perfect blender

Ei ole muuten mikään helppo homma valita blenderiä, jos kriteerit ovat korkeat, mutta ei ole valmis maksamaan blenderistä kuitenkaan ihan etelän matkan hintaa. Unelmissa välkkyy pelkkiä kehuja ja ylistyksiä kerännyt Vitamixin blenderi, jonka laatua en epäile yhtään. Sillä ammattilaiset surauttavat smoothiensa asiakkaille alta aika yksikön, joten tuotteen on oltava toimiva ja kestävä, mutta hinta ikävä kyllä ylittää budjetin. Minulle riittäisi vallan mainiosti Vitamixin edullisin blenderi Vitamix 5200 Standard (jos tuota nyt edulliseksi voi sanoa), mutta ei, koska hinta on jopa edullisimmassa versiossa melkoisen suuri kotikokille.

Harkinnassa on ollut myös Nutribullet, jota kehutaan myös paljon, mutta siinä kulho-osa on liian pieni useamman ihmisen tarpeisiin. Se on kuitenkin ulkoasultaan aika näppärä ja laatuun voi uskoakseni luottaa. Yksi hyvin vahva ehdokas meillä on Ninja Professional Blender, jossa on tehoja 1000 wattia ja jätti-iso kulho. Ainostaan aika karmiva teräsysteemi vähän hirvittää. Pieni miinus on myös, että kulho on muovia. Lasinen kulho olisi turvallisempi ja pysyisi siistimmän näköisenä ja naarmuntumattomana helpommin. Mutta kaikkea ei voi saada, kunhan nyt saisi sen smoothien.

Blenderin pitää siis olla kohtuuhintainen, murskata jäätä ja jäisiä marjoja ja hedelmiä, ei liian kovaääninen ja ei haittaa, jos se sulautuisi kauniisti keittiön värimaailmaan ja tyyliin. Jokapäiväisessä käytössä blenderiltä vaaditaan myös kestävyyttä ja kulhon pitää olla iso sekä terien turvallisesti pestävät. Ja mikä tärkeintä, blenderin pitää olla tiivis ja luotettava. Kotona Suomessa oma blenderini aukesi joskus pohjasta nostaessani sitä kahvasta, ja voin sanoa, että ne oli painajaismaisia hetkiä, kun iso annos smoothieta levähti blenderin koneosan päälle, siitä keittiön tasolle ja tasolta paksuna, mutta ikävän sukkelana virtana astianpesukoneen kylkeä pitkin lattialle. Ei koskaan enää.

Noh, helpottuneena huokaan, että onneksi on Jamba Juice, joka valmistaa smoothiehimoiselle, mutta toistaiseksi blenderittömälle asiakkaalleen kunnon  terveyspommin, kunhan asiakas vain osaisi päättää minkä smoothien listalta valitsisi.

We're searching for the perfect, or at least almost perfect, blender to make us daily healthy smoothies. It's hard to choose the right one which is not too expensive, yet still efficient and safe. Our top three is Vitamix 5200 Standard, Nutribullet and Ninja Professional Blender, but I'm afraid Vitamix isn't moving to our kitchen because of its price.
Oh, and until I'll have the blender to make smoothies with, I'm glad there's always Jamba Juice!

Kollaasin kuvat: Vitamix, Ninja ja Nutribullet
Photos of the collage: Vitamix, Ninja and Nutribullet

Ei kommentteja: