tiistai 17. joulukuuta 2013

Eräs onnellinen viikonloppu

Muutama viikko sitten vietin viikonlopun siskoni talossa yksin omissa oloissani puuhaillen valmiiksi pieniä tekemättä jääneitä hommia kaikessa rauhassa, kokaten lemppariherkkuja ja syöden pienoisen ähkyn irtokarkeista. Nautin niin paljon kaikista kauniista neliöistä, jotka sain käyttööni. Nautin täydellisestä sängystä ja keskeytymättömistä pitkistä unista, raikkaista väreistä, hiljaisista hetkistä saunan lauteilla, poreammeista ja takapihan sumuisista näkymistä.

Katsoin lisäksi yllättävän viihdyttävää ranskalaista elokuvaa liittyen pariskunnan kokemuksiin raskaudesta ja vauva-arjesta. Ranskalaiset vain osaavat. Jo pelkkä asunto, jossa elokuvan pariskunta eleli oli niin periranskalainen, että sisustusintoilijalla alkoi ideat pulppuamaan ja ajatukset liitelemään tutuissa sfääreissä tyyliin "jos vain joskus minäkin asun tuollaisessa niin…".  Ja se kieli. Aina kun katson ranskalaisia elokuvia, haluan alkaa petraamaan omaa ranskaani, joka on vähintäänkin ruosteessa.

Niin että loppujen lopuksi vietin inspiroivan ja idearikkaan viikonlopun. Tuli taas todistettua, että joskus sitä on juuri itse itselleen sitä parasta mahdollista seuraa.
I spent lovely lonely weekend at my sister's house just a few weeks ago. I watched a French movie called Un heureux événement about pregnancy and a couple's struggle with having a baby, went to sauna, ate my favorite salad and candies, enjoyed all those bright colors inside the house and foggy weather outside.

Sometimes it's jus good to stay a few days alone with your thoughts and do things in silence and harmony. Thank you my sis!


Ei kommentteja: