lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lähdettiinkin etelään! Osa I

Nyt tiedossa luvatut Australia-kuvat! Vihdoin viimein, tuumaa varmasti moni. Kuvissa näkyy meidän matkan ensimmäisiä päiviä matkalta Sydneystä kohti Melbournea rannikkoa pitkin. Otettiin matka tosi leppoisasti monestakin syystä johtuen. Tärkeimpänä minun raskaus, toisen surffaamaan pääseminen ja meidän molempien suuri tarve pelkästään rentoutua.

Meidän piti ensin suunnata Sydneystä rannikkoa pitkin pohjoiseen, koska siellä yöelämä, maisemat, luonto ja surffimahdollisuudet olisivat olleet takuuvarmasti upeat, mutta matkalla hotellilta autovuokraamolle sai taksikuski meidän vakuuteltua, että etelärannikko on paljon kauniimpaa, rauhallisempaa eikä niin täynnä turisteja. Lisäksi hän lupasi siellä olevan autioita hiekkarantoja vähän väliä, ja niitä me juuri kaivattiin. Näin me siis lähdettiinkin kohti etelää aika ex tempore. Ja kannatti. Joskus kaipaan kunnon ihmisistä viliseviä biitsejä ja yöelämää, joita pohjoisempaan päin suuntaamalla oltaisiin varmasti saatu, mutta juuri nyt en olisi sellaisia jaksanut. Olin matkan aikaan kuudennella kuulla raskaana, ja vaikka vointi olikin reipas ja raskaus sujunut helposti, niin huomasin, että auringossa oleilu ei tuntunutkaan enää ihan niin mukavalta kuin yleensä eikä ihokaan kestänyt samalla lailla auringonsäteitä. Ihmismassat, kovalla soiva musiikki ja biletys eivät tosiaankaan myöskään inspanneet, joten etelärannikko oli siitäkin parempi valinta, koska niistä ei siellä edes ollut edes tarjontaa.

Matka oli täydellinen! Kaikki meni nappiin ja jäi ihanan seesteinen olo koko reissusta. Australia on aivan upea, se on selvä. Vinkkinä voin sanoa, että etelärannikolle suuntaavien kannattaa vuokrata auto, ottaa aika rento asenne aikataulujen suhteen ja pysähdellä fiiliksen mukaan merenrantakylissä, jotka tuntuvat itselle sopivimmilta. Me oltiin matkalla sesonkiaikaan tammikuun alussa, mutta saatiin joka yöksi majapaikka, vaikka kertaakaan ei sellaista etukäteen oltu varattu. Majoitusolot vaihtelevat aika vaatimattomista tosi mukaviin, mutta pääosin ne ovat kylähostelleja tai B&B-paikkoja yleensä rannan läheisyydessä. Yhdessä majapaikassa meillä oli makuuhuoneen yhteydessä poreamme mikä oli ilahduttava lisä tälleiselle pitkiä kylpyjä rakastavalle hedonistille.

Tiedoksi vielä, että etelärannikon kylät ovat aika pieniä, joten shoppailuintoilijoille ne eivät ole mitään aarreaittoja. Pieniä surffiliikkeitä löytyy sieltä täältä, mutta siinä se sitten onkin. Monet kylistä ovat myös tosi tuulisia eikä aurinkoisellakaan säällä ollut liian kuuma. Ravintolatarjonta oli keskivertoa, parhaimmat ravintolat löytyi tietenkin kalastajakylistä.

After a week in lovely Sydney we first planned to travel up to the North Coast of Australia, but our taxi driver turned our heads on our way to the car rental. He said the South Coast is perfect for surfing, relaxing and spending time on empty beaches. So to the South we went and it was a good decision considering that I was six months pregnant then! I just didn't need any partying, crowded beaches and pound music.
Besides, Australia seems to be absolutely beautiful where ever you go there!

Ei kommentteja: