lauantai 5. huhtikuuta 2014

Melbourne ja Canberra

Sydneyn lisäksi Australian matkan kaupunkikohteet olivat Melbourne ja Canberra. Melbournea on kehuttu viime aikoina paljon taide- ja kulttuurielämästään, sitä on kuvailtu boheemiksi ja taiteelliseksi kaupungiksi, jossa on tasokkaita ravintoloita ja persoonallisia ihmisiä. Kaikki tämä tuntui olevan ihan totta. Oltiin Melbournessa kolme päivää, ja tässä ajassa ehdittiin mielestämme saada aika hyvä kuva kaupungista. Ei ehkä mitään maailman syvällisintä, mutta aistit valppaina kun on liikenteessä, niin kyllä kaupungin kuin kaupungin ilmapiirin aistii jo tuossa ajassa. Lisäksi keskityttiin vain kaupunkielämään, eli Melbournen rannalla ei käyty edes kääntymässä, koska me ajateltiin, että matkan varrella on kymmeniä kauniimpia rantoja, joilla aikaa mieluummin viettää. tämä ajatus sai vahvistuksen, kun haastateltiin paikallisia ja kyseltiin mitä mieltä he ovat rannastaan. Ei kuulemma mitään kummoista, vaan ihan ok perusbiitsiä. Tasovaatimukset ovat Australiassa tietenkin rannoille aika korkeat, koska valinnan varaa rannosta riittää.
Melbournessa söin yhden elämäni parhaista aterioista marokkolaisessa ravintolassa, maistoin ensimmäistä kertaa japanilaista ramenia, näin katutaidetta, jollaiseen en ole missään muualla törmännyt, kävelin melkein koko päivän paahtavassa helteessä kasvitieteellisessä puutarhassa ja nukuin yöni matkan tylsimmässä majapaikassa, johon kuului naapurihuoneen bilettäjätypyjen meteli aamuyöhön asti.Canberraan mentiin, koska toisen puoliskoni serkku asui siellä. Käytiin moikkaamassa häntä, syötiin pariinkiin otteeseen Jamie Oliverin ravintolassa, johon tykästyttiin aika paljon, uitiin hotellin ulkouima-altaassa, saunottiin hotellin suomalaistyylisessä saunassa, mikä oli totaalisen ihanaa ja nähtiin matkamme ekat vapaat kengurut! Canberra on sitten hassu kaupunki. Se on rakennettu keskelle ei mitään ihan vain siksi, että maalle piti saada joku pääkaupunki. Kaupunki on tosi pieni eikä sillä ole oikein sen kummempaa historiaa, mikä näkyy arkkitehtuurissa ja tuntuu koko kaupungin olemuksessa. Ei mikään turistipaikka, eikä siellä ulkomaalaisia pahemmin näkynytkään.

Besides of Sydney, other two cities we saw were Melbourne and the capital of Australia, Canberra. Melbourne was so nice, a bit bohemian city with great restaurants and artistic atmosphere. We didn't go to the beach at all, but spent our time in the city eating very well and admiring street art. It was hot in there, but after the more or less windy days on the coast heat felt so good.

What it comes to Canberra, it was totally something very different! It was an odd city in the middle of nowhere, but it was worth of visiting because the cousin go my boyfriend lives there and we wanted to visit her. And we also saw the first free kangaroos in Canberra! That's something!

Ei kommentteja: